1. Intr-un vas amestecati zaharul si ouale intregi. Mixati 1 minut.
2. Adaugati laptele si uleiul. Amestecati putin compozitia.
3. Adaugati faina, praful de copt, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mixati din nou compozitia 2 minute.
4. Impartiti compozitia in 5/ 6 parti, in functie de cate culori aveti. Compozitia nu trebuie impartita in mod egal intrucat pentru culoarea de la baza avem nevoie de mai multa, iar pentru cea de deasupra avem nevoie de ceva mai putina.
5. Adaugati colorantul alimentar - culoarea de la baza va fi cea albastra, urmeaza verde, galben, portocaliu si rosu.
6. Tapetati o forma de chec/ tort. Turnati aluatul albastru. In mijlocul sau turnati aluatul verde. Repetati procedura si cu restul culorilor pana cand obtineti cercuri concentrice.
7. Introduceti tava in cuptor pret de aproximativ 30-35 min. Dupa ce v-ati asigurat ca este gata, lasati la racit.
Pofta buna!
Sugestii de servire: puteti presara deasupra zahar pudra sau sa inveliti totul in martipan gri :)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii