Reteta postata pe: 12 martie 2010
Ingrediente
290gr.unt,300gr.zahar,5oua,290gr.faina,1 lingurita praf de copt,optional coaja rasa de la o lamaie,optional rom pt aroma sau un pliculet de zahar cu aroma de rom,20gr.cacao,2 linguri cafea expresso tare.Cacao si boabe de cafea pt.decor.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
1)Bate spuma untul topit cu zaharul,coaja de lamaie.Se pot adauga ouale intregi pe rand(stil portughez...)eu le-am batut separat pe albuse,iar galbenusele le-am adaugat pe rand,batand bine dupa fiecare in parte.Se adauga jumate din albuse si jumate din faina se amesteca cu grija,apoi am adaugat restul,praful de copt,cacaoa cu grija si la sfarsit
cafeaua.2)Forma de cuptor se unge bine cu unt si tapiteaza cu faina,se toarna crema.Se da la copt la 180C cam 45-50 min.3)Rece se decoreaza cu cacao si
cafea boabe.Special pt iubitorii de
cafea!Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Cred ca are sa imi placa deoarece imi place cafeaua.Am salvat .
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Un deliciu.Imi place cafeaua in prajituri , le da o aroma deosebita.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Tare bine mai arata...
violette (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
bun, bun trebuie sa fie......
costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
interesanta reteta,am sa incerc sa o prepar si revin cu concluzii.felicitari.