Chec de cartofi cu sunca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Chec de cartofi cu sunca

Ingrediente

  • -800 g cartofi albi
  • -5 oua
  • -350 g sunca
  • -2 cepe
  • -2-3 fire ceapa verde
  • -1 legatura patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -oregano
  • -3 linguri ulei
  • -100 g cascaval
  • -2 linguri de iaurt

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cele doua tipuri de ceapa. Se taie marunt sunca, verdeata si ceapa. Se da cascavalul prin razatoarea mica. Se bat 3 oua cu un praf de sare si piper. Se caleste putin ceapa uscata impreuna cu sunca, in 2 linguri de ulei incins. Se decojesc cartofii fierti si se taie in cuburi. Se amesteca cu 3 oua batute, ceapa verde, verdeata, cascavalul, ingredientele calite, sare, oregano si piper dupa gust.Se toarna compozitia intr-o forma de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt pe care la randul ei o ungem cu ulei. Se bat ouale ramase cu iaurt si sare, apoi se toarna uniform in tava. Se coace checul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-45 de minute, pana cand se rumeneste. Se taie caldut, in felii groase si se serveste cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise