1)Bate spumã untul cu zahãrul si coaja de citrinã.
Adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând bine dupã fiecare in parte.
Pune fãina cu praful de copt si amestecã bine. La urmã pune ciocolata tocatã in bucãti mici cu ajutorul unui cutit si amestecã.
2)Unge o formã pt. chec cu unt si fãinã.
Toarnã checul si lasã la cuptor cca. 50 min. la 190ºC.
Scoate si lasã sã se rãceascã.
Decoreazã cu ciocolatã rasã.
Se poate servi cu sos de ciocolatã de casã din:
Pune la topit la foc mic 200 gr. ciocolatã culinarã cu 200 ml. smântânã, amestecã incontinuu si ia de pe foc cand sa ingrosat.
Poftã bunã!
Ciocolata albã:
Oficial nu poate fi chematã "ciocolatã" deoarece nu contine lichior de cacao.
O bunã "ciocolatã" albã contine: unt de cacao, zahãr, lapte praf, vanilie si lecitinã.
A fost inventatã in Elvetia dupã Primul Rãzboi Mondial, dar a fost divulgatã abia in anii "80 de Nestlé.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii