Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)

Ingrediente

  • 230 gr. unt moale
  • 250 gr. zahãr
  • coajã de la o lãmâie sau portocalã
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 150 gr. ciocolatã albã
  • Decor:
  • ciocolatã albã rasã
  • 1 fisàlis

Mod de preparare

1)Bate spumã untul cu zahãrul si coaja de citrinã.

Adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând bine dupã fiecare in parte.

Pune fãina cu praful de copt si amestecã bine. La urmã pune ciocolata tocatã in bucãti mici cu ajutorul unui cutit si amestecã.

2)Unge o formã pt. chec cu unt si fãinã.

Toarnã checul si lasã la cuptor cca. 50 min. la 190ºC.

Scoate si lasã sã se rãceascã.

Decoreazã cu ciocolatã rasã.

Se poate servi cu sos de ciocolatã de casã din:

Pune la topit la foc mic 200 gr. ciocolatã culinarã cu 200 ml. smântânã, amestecã incontinuu si ia de pe foc cand sa ingrosat.

Poftã bunã!

Ciocolata albã:

Oficial nu poate fi chematã "ciocolatã" deoarece nu contine lichior de cacao.

O bunã "ciocolatã" albã contine: unt de cacao, zahãr, lapte praf, vanilie si lecitinã.

A fost inventatã in Elvetia dupã Primul Rãzboi Mondial, dar a fost divulgatã abia in anii "80 de Nestlé.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise