Special pt. Cãtãlina :)
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile pe rând, mixând bine dupã fiecare.Apoi, albusele spumã si fãina cu praful de copt.
La urmã pune iaurtul si amestecã bine.
2)Unge o formã de chec cu unt si fãinã, toarnã preparatul si dã la copt la 190ºC pt cca. 40 min.
Dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã si scoate din formã.
3)Pt. Creme Pasteleiro (crema de vanilie):
Pune la fiert 250 ml lapte.
Separat amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit zahãr vanelat si altul de sare finã.
Toarnã încet peste laptele fiert, amestecând încontinuu la foc mic, pânã se îngroasã.
Ia de pe foc, lasã sã se rãceascã si amestecã cu 3 linguri de lapte si vanile.
Toarnã peste chec si decoreazã cu semintele de la o rodie.
Poftã bunã!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii