Special pt. Cãtãlina :)
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile pe rând, mixând bine dupã fiecare.Apoi, albusele spumã si fãina cu praful de copt.
La urmã pune iaurtul si amestecã bine.
2)Unge o formã de chec cu unt si fãinã, toarnã preparatul si dã la copt la 190ºC pt cca. 40 min.
Dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã si scoate din formã.
3)Pt. Creme Pasteleiro (crema de vanilie):
Pune la fiert 250 ml lapte.
Separat amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit zahãr vanelat si altul de sare finã.
Toarnã încet peste laptele fiert, amestecând încontinuu la foc mic, pânã se îngroasã.
Ia de pe foc, lasã sã se rãceascã si amestecã cu 3 linguri de lapte si vanile.
Toarnã peste chec si decoreazã cu semintele de la o rodie.
Poftã bunã!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii