Chec de portocala(traditional portughez)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de portocala(traditional portughez)

Ingrediente

  • 300 gr. unt
  • 300 gr. zahar(10 linguri cu varf)
  • coaja si sucul de la o portocala mare sau 2 mici
  • 5 oua
  • 300 gr.faina(15 linguri cu varf)
  • praf de copt
  • esenta de vanilie optional
  • jumatate de portocala pt.decor optional.

Mod de preparare

1)Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja rasa de la portocala(e).Albusele se bat spuma,iar galbenusele se adauga pe rand la comp.de unt,ca la maioneza batand bine dupa fiecare(portughezi adauga ouale intregi,si bat bine dupa fiecare,apoi adauga toata faina si praful de copt,in ultimul rand sucul)...eu am preferat sa le bat separat.2)Se adauga jumate din cant.de albuse si faina,apoi restul cu praful de copt.La sfarsit se adauga sucul,cate putin si se bate bine.3)Se unge cu unt si se tapiteaza cu faina o forma rectangulara sau care va place,se toarna aluatul si se da la copt 35-40 min la foc mediu.Se poate decora cu felii de portocala optional.Se gaseste in toate cafenelele, merge la cafea,ceai,si de ce nu cu un pahar de suc de portocale!Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise