Piureul de portocala se amesteca bine cu galbenusurile(3),uleiul,zaharul;dupa ce compozitia e omogena,se pune faina(cernuta cu praful de copt);se omogenizeaza;se pun stafidele,incetul cu incetul,mestecind;la sfirsit se pun albusurile(3),batute spuma;se amesteca usor,cu lingura de lemn;eu,intotdeauna,dupa ce pun faina in vreo compozitie,mestec doar cu lingura de lemn(spatula);nu mai amestec electric.
Dupa ce compozitia e omogena,se pune intr-o forma de chec,cu hirtie de copt si se da la cuptorul preincalzit,
cam 35-40 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca.
In acest timp,facem glazura(dulceata) asa:miezul unei portocale se taie marunt(vezi poza) si impreuna cu zaharul(1,5-2 linguri) se pune pe foc,la foc puternic,mestecind tot timpul.Dupa ce fierbe,se face mic(focul) si se lasa,neacoperit,mestecind tot timpul,cca
10-15 minute.Trebuie sa fie lucios,ca o dulceata.
Cu gemul acesta,caldut,se unge checul rece,scos din forma.Se lasa totul sa se raceasca,apoi se taie felii si se serveste.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii