Ingrediente
100 g de ciocolata amara taiata bucatele mici sau picaturi de ciocolata - aceeasi cantitate, 2 pahare de faina ptr prajituri, 1 lingura de praf de copt, 1 pahar de zahar, 1/2 pahar de ulei, 3/4 pahar de suc de portocale, coaja de portocala rasa, 7 albusuri, 1/4 lingurita de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
Albusele le batem cu jumatate din zahar si sarea intr-o spuma moale.
In alt bol amestecam faina cu ciocolata, zaharul si uleiul si deasemeni sucul de portocale si amestecam sa fie o compozitie omogena dupa care adaugam albusul in cateva faze ca sa nu se sparga si compozitia sa fie usoara.
Se unge o tava de kughelof sau o tava de chec adanca cu putin ulei si se poate tapeta cu putina faina si se toarna compozitia in tava si se coace 50-60 de minute pana checul este copt si scobitoarea iese cu faramituri usoare
si checul este frumos rumenit.
Este un chec gustos si o rezolvare pentru albusuri care raman de la alta coptura su nu stim ce sa facem cu ele.