Ingrediente
Aceasta reteta este inventia mea proprie si s-a nascut gandindu-ma la ce altceva pot face din varza… daca se fac parjoale si chiftele, de ce nu s-ar face si chec. Si uite ca se poate si rezultatul m-a multumit, gustul este minunat., , 1 varza proaspata 2kg, 4 oua, 1 legatura marar proaspat, 6 feliute de paine, 250g branza de burduf, 250g mozzarella, 100g unt, 30g pesmet, 50g cascaval ras, Sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
18 voturi
Mod de preparare
Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.
Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba 15-20’, pana devine transparenta, dupa care o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs si racit, putin, cat sa nu ne arda.
Punem feliile de paine la inmuiat in putina apa, dupa care le stoarcem bine si le dam prin masina de tocat. Procedam asa si cu varza fiarta si stoarsa de surplusul de apa.
Punem tocatura intr-un bol, daugam ouale, mararul tocat marunt, branza, sare si piper si omogenizam totul bine.
Rasturnam in tava, jumatate de amestec, asezam bucati de mozzarella (eu le-am taiat in doua) si deasupra amestecul ramas (eu am pus si cateva bucatele de mozzarella ramase).
Radem cascaval, punem cateva bucatele de unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 60’. Mai exact pana se formeaza o crusta maronie deasupra.
Am scos tava, am rasturnat-o pe un platou si am mai ras foarte putin cascaval deasupra, dupa care am lasat-o cam 20’ la racit.
Se taie in felii , se servesc atat calde cat si reci, ca atare sau stropite cu smantana. Un deliciu !
Pofta buna !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010
Foarte frumos aranjat. Foarte buna ideea. Tare gustos trebuie sa mai fie.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010
Un aperitiv tare gustos!
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Cred ca este o bunatate ,il voi incerca si eu !
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Foarte interesanta reteta ta.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Ramona, arata el cum arata...dar e bun tareeee
Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Sidy, sa-mi spui daca-ti place...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Felicitãri!!!aratã minunat*****
Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Mai, mai da ce idei delicioase iti vin ! Bravo tie Lia....cu siguranta ca e foarte bun acest chec si ca atare....am sa-l testez cat de curand. Salvat reteta !
costy1969 (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
pare destul de interesanta reteta, merita incercata si sa vedem ce o iesi.felicitari pentru inventivitate.