Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam
Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie.
Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine.
Apoi turnam ciocolata,treptat, amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele.
Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina amestecata cu o lingura de drojdie uscata.Crema rezultata trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata.
Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt.
Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.
Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.
Pentru a obtine crusta aceasta lucioasa,pregatim un sirop dintr-un pahar cu apa si un pahar cu zahar.Lasam pe foc pana se topeste zaharul si dupa cu ajutorul unei pensule,ungem suprafata checului.Acest sirop ajuta checul sa ramana moale si ii da un aspect lucios.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii