autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2015

Ingrediente
10 albusuri, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 4 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 250 g fructe uscate(stafide,ananas, goji), coaja de lamaie confiata, Glazura:, 100g ciocolata(50%cacao), 75 ml frisca lichida, o lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Mixam albusurile pana devin spuma tare.

Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.

Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.

Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.

Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru cca 45 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.

Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina. O turnam peste guguluful racit.



Extrem de simplu si rapid (si de preparat si de mancat) :)) O idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.



Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana.



Glazura este optionala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Desert light de vara-frigarui de fructe

Desert light de vara-frigarui de fructe

Marul se taie pe din doua si se stropeste cu suc proaspat de lamaie, astfel se previne oxidarea.

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 g fructe uscate(stafide,ananas
  • goji)
  • coaja de lamaie confiata
  • Glazura:
  • 100g ciocolata(50%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • o lingura unt.

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Coca-Cola