Mod de preparare:
Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.
Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru cca 45 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina. O turnam peste guguluful racit.
Extrem de simplu si rapid (si de preparat si de mancat) :)) O idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.
Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana.
Glazura este optionala.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii