Separa albusurile de galbenusuri.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare.
Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert.
Astepti doua minute sa se racoreasca usor siropul, apoi il incorporezi usor, in fir subtire, in albusurile batute spuma.
Mixezi galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu otet, cateva secunde.
Le adaugi peste albusuri, pui si faina si incorporezi totul amestecand usor de jos in sus.
Pui separat 1/3 din amestec si adaugi in el cacaua si cele 3 linguri de apa. Omogenizezi.
Ungi cu ulei doua tavite de chec, presari faina si imparti in ele in mod egal compozitia galbena.
Pui deasupra compozitia cu cacao, iar cu coada unei lingurite amesteci usor, circular, cele doua compozitii, dand un aspect marmorat checurilor.
Optional poti presara putina nuca tocata.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit si coci checurile, la foc mic, pentru 35-40 minute – pana ce se rumenesc usor si trec testul cu scobitoarea.
Le feliezi cand s-au racit complet.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii