Chec marmorat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec marmorat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • coniac
  • coaja de citrice
  • rahat
  • stafide
  • nuca prajita

Mod de preparare

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Cand devin spuma adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le frecam bine cu coaja de citrice si zaharul vanilat dupa care adaugam uleiul. Faina se amesteca cu parful de copt. Adaugam galbenusurile la albusuri, amestecam dupa care punem treptat faina si o incorporam usor de jos in sus. Impartim compozitia in doua parti egale si cernem cacaoa. Adaugam cacaoa la una din compozitii sau daca doriti o amestecati mai intai cu romul scurs de la stafide pentru a se incorpora mai usor.Tapetam o tava potrivita de chec si procedam in felul urmator: punem o lingura de compozitie alba, peste ea o lingura de compozitie cu cacao, iar compozitie alba si tot asa pana la terminarea aluatului. Peste fiecare lingura de aluat distribuim peste tot nuca taiata bucati, rahatul si stafidele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise