Ingrediente
6 oua mari, 2 cani si un sfert cu zahar, 2 cani cu faina, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, 2 zahar vanilat, Esenta de rom, Esenta de lamaie, Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite, 2 linguri cacao, 6 linguri apa rece, 10 linguri ulei, 3-4 linguri smantana
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
24 voturi
Mod de preparare
Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine.
Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul, pana sta batos.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt.
Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Se pot pune si fulgi de ciocolata.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil la 180grade. Se tin 30-40 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar pudra.
Este extrem de pufos si delicios!
Mariana Adam , 16 octombrie 2014
2 cani si un sfert de zahar???? si pe urma faci diabet!!!!! O cana de zahar ajunge, eu atat pun!
Nadina Toia , 03 iulie 2013
10 min cu mixerul sau 5 cu robotul?
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011
Waw...da ce apetisant este.