Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet dizolvat.
Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire.
Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri.
Adaugam praful de copt dizolvat in zeama de lamaie precum si esenta de rom.
Adaugam apoi albusurile si coaja de lamaie si amestecam usor,de jos in sus,pentru o buna omogenizare.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Impartim compozitia in doua.
Pe una o lasam ca atare iar in cealalta incorporam cacaoa.
Punem in tava mai intai compozitia in care am incorporat cacaoa peste care turnam cealalta jumatate de compozitie.
Rupem nuca cu mana si o presaram pe toata suprafata compozitiei.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem pana cand acesta trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi feliem.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Alina • 11 Iunie 2022, 16:33 Cand am inceput sa pun faina in galbenusuri s-a ingrosat foarte tare si a trebuit sa pun restul in albusuri. Sigur trebuie faina adaugata la galbenusuri?