Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care adaugam coaja de citrice. Stafidele se hidrateaza in rom, coniac si vanilie iar nuca se da putin la cuptor. Albusurile la temperatura camerei se bat cu zeama de lamaie mai intai la viteza mica pentru 2 minute dupa care marim viteza si mixam in continuare cu zaharul adaugat treptat. Punem zeama scursa de la stafide la galbenusuri, le adaugam treptat la albusuri impreuna cu faina cernuta si amestecam usor de jos in sus. Oprim 1/2 cana de aluat pe care il amestecam cu cacaoa cernuta. Punem o parte din aluat in tava tapetata dupa care asezam peste tot rahatul si nuca, punem restul de aluat si deasupra cel cu cacao. Trecem usor cu furculita prin el sa-i dam un model dupa care il dam la cuptor pentru 40 min la foc mic. Eu am pus fructele deasupra pentru a nu se lasa la fund dar au ramas cu totul la suprafata. Din ingredientele de mai sus mi-a iesit un chec mare dar se pot face doi mai mici in forme separate.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii