Autor:
LUBITA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 17 martie 2015
Ingrediente
175g unt moale, 175g zahar, 3oua, 175g faina, 1lingurita praf de copt, 75g orez grisat(macinat la masina de cafea dar nu fin), esenta de menta, cateva picaturi de colorant verde, esenta de lamaie, coaja rasa de lamaie, colorant galben, 4linguri gem de caise, 350g martipan alb
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se pregateste o crema fina din unt frecat cu zahar, la care se adauga ouale pe rand impreuna cu cate o lingurita de faina, iar la sfarsit se adauga restul de faina amestecata cu praf de copt si orezul grisat. Se imparte compozitia in doua boluri; in primul se adauga esenta de menta si cateva picaturi de colorant verde, in al doilea esenta de lamaie, putina coaja rasa de lamaie si colorant galben. Dupa omogenizare se rastoarna cele doua aluaturi in forme mici de chec si se lasa la cuptor 30 minute.Dupa ce s-au racit, se fasoneaza cele doua checuri pentru a obtine doua dreptunghiuri perfecte, apoi se taie fiecare in jumatate pe lungime,astfel se obtine 4 fasii lungi de chec.
Cu o pensula se ung fasiile cu gem incalzit si strecurat (sa nu contina bucati de fructe) pe doua laturi alaturate si se aseaza una peste alta, alternand culorile. Ulterior, se unge cu gem si exteriorul; se pune checul astfel format pe foaia intinsa subtire de martipan, se infasoara checul cu ea, apasand usor marginile pentru a se fixa bine.
Pentru servire,se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sah" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate