Chec umed cu coacăze și ciocolată

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Chec umed cu coacăze și ciocolată

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 125 ml lapte călduț
  • două ouă
  • 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre )
  • 50 g portocale confiate
  • o linguriță cu pudră de anason
  • o jumătate de linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • un praf de sare
  • un plic cu zahăr vanilat

Mod de preparare

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru că nu-mi plac prăjiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aromă plăcută de anason și este plin de coacăze. Unde mai pui că este acoperit cu un strat generos de ciocolată...

Se prepară rapid și se consumă la fel de repede. :) Nu e nici multă muncă cu el, deci e perfect!

Mixăm untul moale împreună cu zahărul și adăugăm ouăle treptat. Apoi adăugăm zahărul vanilat, praful de sare și pudra de anason.

În continuare adăugăm jumătate din cantitatea de făină, mixăm, după care adăugăm jumătate din cantitatea de lapte călduț.

Omogenizăm, apoi adăugăm restul de făină, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixăm crescând treptat viteza.

Eu am folosit o tavă rotundă pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundență. Dacă folosiți o tavă dreptunghiulară puteți s-o tapetați cu hârtie de copt.

Turnați în tavă jumătate din compoziție, apoi jumătate din cantitatea de coacăze și portocale confiate, apoi cealaltă jumătate din compoziție și restul de fructe.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o oră la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.

Lăsați checul să se răcească în tavă, iar între timp pregătiți ganache-ul de ciocolată din 70 de grame ciocolată cu un conținut mare de cacao și 50 ml smântână lichidă. Le omogenizați pe bain-marie apoi adăugați o linguriță cu unt și amestecați încă puțin pentru a-l încorpora. Scoateți checul din tavă și ornați.

Noi n-am așteptat ca să se răcească prea bine, pentru că suntem pofticioși, nu alta. :)

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise