Chec "Zebra" cu faina de porumb

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chec "Zebra" cu faina de porumb

Ingrediente

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana jumatate faina de porumb
  • - 1 cana jumatate faina de grau
  • - 150 g unt
  • - 4 oua
  • - 300 ml chefir
  • - 3 lingurite cacao
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - o jumatate de lingurita de sare
  • P.S. Cana folosita are volumul de 250 ml.

Mod de preparare

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului.

150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25 % din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult. Vitamina B1 are efect asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Porumbul conţine de asemenea un anti – oxidant important şi anume vitamina E, care ne protejează împotriva artritei. Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii.

1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat spuma, mai intai fara zahar dupa care adaugindu-se treptat zaharul in ploaie.

2. Se amesteca ouale batute spuma tare amestecind delicat de jos in sus.

3. Se adauga untul topit si racorit si chefirul, se mixeaza totul bine.

4. Dupa care urmeaza praful de sare, faina de porumb si cea de grau(proaspat cernuta), praful de copt (care se amesteca cu faina). Amestecati bine ca sa nu fie cocoloase.

5. Pentru efectul de "zebra" luati jumatate din aluat si in alt vas il amestecati cu cacaoa. Puneti aluatul in tava cu ajutorul unei linguri in felul urmator: o lingura de aluat alb, urmatoarea cafenie peste cel alb exact pe centru si tot asa alternind pana cind se termina. Incepeti cu turnarea aluatului din mijlocul tavii ca acesta sa se "raspindeasca" uniform in tava.

6. Eu am copt in tava mare, pe care am uns-o cu un pic de ulei si tapetat cu faina.

Coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu pana cand se rumeneste frumos, o scoateti si lasati sa se racoreasca bine checul. Se portioneaza si se serveste dupa plac. Eu am decorat cu ce am gasit prin casa la moment: frisca, peste frisca am maruntit si presurat biscuiti Calipso cu ciocolata si bezea, si bucati de bombonele cu umplutura de gem.

P.S. Foarte gustoasa e si varianta fara cacao.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise