Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica arderea crustei. Intindem usor cu mana toata compozitia pe suprafata tavii si o bagam la frigider.
Pentru crema de branza: Crema de branza, mascarponele, zaharul le mixam usor pana formam o pasta, adaugam pe rand ouale, apoi restul ingredientelor: frisca lichida, faina, coaja rasa de lamaie, mai mixam pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam bucatile de kiwi si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule.
Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia rezultata. Dam tava la cuptor pentru cca. 40-50 minute. Cand este gata stingem aragazul si lasam tava in cuptor pana de raceste complet, pentru a nu scade brusc (eu am lasa-o pana a doua zi fara sa umblu la ea) .
Pentru jeleul de kiwi: Intr-un ibric am pus sucul, apa, zaharul, esenta de vanilie si plicul de agar agar, cand a dat in clocot am pus cele 4 kiwi date prin blender, le-am mai lasat pe foc 5 minute, apoi am stins focul. Dupa ce s-a racorit putin am turnat peste cheescake, iar cand jeleul s-a racit complet, l-am bagat la frigider pentru 3-4 ore pana cand jeleul s-a inchegat.
Pofta buna!
Daca folositi gelatina, o dizolvati conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnati in compozitie cand este calduta;
In loc de frisca lichida puteti pune 2-3 linguri de smantana;
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii