Cheescake cu jeleu de kiwi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cheescake cu jeleu de kiwi

Ingrediente

  • Crusta de biscuiti:
  • 300g biscuiti petit beure
  • 150g unt
  • 1 lingura de dulceata( de care aveti sau 1 lingura de zahar)
  • Crema de branza:
  • 300g crema de branza Philadelphia
  • 250g mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 4 linguri de faina
  • 100ml frisca lichida
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 kiwi taiate bucati
  • Pentru Jeleu:
  • 4 kiwi
  • 100ml suc exotic sau de portocala
  • 100ml apa
  • 50g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2g de agar agar sau un plic de gelatina

Mod de preparare

Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu hartie de copt, iar pe fundul acesteia o invelim cu folie de aluminiu pentru a impiedica arderea crustei. Intindem usor cu mana toata compozitia pe suprafata tavii si o bagam la frigider.

Pentru crema de branza: Crema de branza, mascarponele, zaharul le mixam usor pana formam o pasta, adaugam pe rand ouale, apoi restul ingredientelor: frisca lichida, faina, coaja rasa de lamaie, mai mixam pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam bucatile de kiwi si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule.

Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia rezultata. Dam tava la cuptor pentru cca. 40-50 minute. Cand este gata stingem aragazul si lasam tava in cuptor pana de raceste complet, pentru a nu scade brusc (eu am lasa-o pana a doua zi fara sa umblu la ea) .

Pentru jeleul de kiwi: Intr-un ibric am pus sucul, apa, zaharul, esenta de vanilie si plicul de agar agar, cand a dat in clocot am pus cele 4 kiwi date prin blender, le-am mai lasat pe foc 5 minute, apoi am stins focul. Dupa ce s-a racorit putin am turnat peste cheescake, iar cand jeleul s-a racit complet, l-am bagat la frigider pentru 3-4 ore pana cand jeleul s-a inchegat.

Pofta buna!

Daca folositi gelatina, o dizolvati conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnati in compozitie cand este calduta;

In loc de frisca lichida puteti pune 2-3 linguri de smantana;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise