Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Cheese cake cu gem de prune si ciocolata

Ingrediente

  • 250g biscuiti tip petit beure
  • 80g unt
  • 50g migdale
  • Crema:
  • -250g philadelphia
  • -100g frisca lichida
  • -70g zahar
  • -un praf vanilie
  • -gem de prune 3-4 linguri
  • -Ganache de ciocolata
  • -150g ciocolata
  • -150g frisca lichida
  • -migdale prajite pt decor

Mod de preparare

Pregatim pasta de biscuite in felul urmator:sfaramam biscuitii cu migdalele in robotul de bucatarie,dupa care le amestecam cu untul topit.
Ungem o tava de tort rotunda cu unt si faina si hartie de pergament,presam biscuitele pe fundul tavii si pe bordul acesteia,ungem cu gemul de prune,adaugam crema pregatita in felul urmator:se amesteca crema de branza cu 2 oua, zaharul, frisca, vanilie, se omogenizeaza.
Introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 25-30 minute.
Ganache de ciocolata, se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca incalzita la foc domol. Se omogenizeaza cu un blender, pana devine o crema destul de omogena, se toarna compozitia peste cheesecake putin racitr si se introduce in frigider pentru 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise