Cheesecake Andra

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake Andra

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g de biscuiţi
  • 50 g de unt
  • 50 g de nuci
  • 50 g de zahăr brun
  • Crema:
  • 900g de brânză tip Philadelphia
  • 150-200 g smântănă groasă acrişoară(lapte covăsât)
  • zahăr pudră după gust
  • esenţă de vanilie sau coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri de făină
  • 4 ouă
  • Glazura: Un borcan de dulceaţă de afine sau strugurei

Mod de preparare

Blat: Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul(blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cană sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.

Se pot pune pe fundul unei tăvi demontabile netapetată cu nimic şi se dă la cuptorul încins tare (220 ºC) pânăse rumeneşte puţin.

Crema: Intre timp se pregăteşte crema din 900g brânza tip Philadelphia, 150-200 g smântănă groasă acrişoară (eu am făcut-o şi cu iaurt grecesc şi a iesit mai dietetică), zahăr pudră după gust, esenţă de vanilie sau coajă rasă de lămâie, 2 linguri de făină. Se lucreaza cu mixerul, apoi se adaugă 4 ouă unul câte unul amestecând după fiecare. Se toarnă peste blat şi se introduce in cuptorul redus la mijlociu (180ºC) până se rumeneşte puţin pe deasupra. Se lasă să se răcească şi apoi şe pune in frigider acoperit cu folie peste noapte sau pentru o zi-două. Cu cât stă mai mult în frigider e mai bună.

Glazura: Un borcan de dulceaţă de afine sau strugurei (li se mai zice afine roşii) sau orice dulceaţă vă place, se amestecă cu zeama de la jumătate de lămâie (dacă e mare sau una întreagă dacă e mică), se acoperă cu folie de plastic şi se pune în microunde vreo 5 minute cred, până începe să clocotească bine. Se indepărtează folia cu grijă, cel mai bine e să o înţepi cu un cuţit ca să iasă aburul fără să te atingă, e foarte periculos dacă ajunge să te ardă, am păţit-o. Arată destul de lichidă. dar se întăreşte mai târziu. Se toarnă peste tartă. Eu o pun cu lingura ca să fiu sigură că e uniformă. Se lasă în frigider să se răcească şi apoi se serveşte.

E consistenta aşa că porţiile vor fi mai micuţe, dar eu pot mânca mai mult că imi place tare mult, he, he! Cred că printre singurele prăjituri ce îmi plac, mai ales că eu pun puţin zahăr şi puţină smântână. Si crusta de la bază de multe ori nu o mănânc, e acolo doar ca să nu se scurgă crema. E bună şi crusta, dar eu nu sunt fan.

Poftă bună!(vă urează fiica mea că ea a făcut checul!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise