autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
blat:, 200 g biscuiti maruntiti, 125 g margarina topita, 100 g miez de nuca maruntit, prima umplutura:, un castronel de perle de tapioca, 300 ml sirop de rodie (fructele mici de rodie, curatate de pielita alba, se dau la blender, se strecoara si sucul lasat se fierbe cu zahar pana se leaga), , piureul de kaki:, 2 fructe de kaki date la blender cu 2 pliculete de zahar vanilat, 1 plic de gelatina, ultimul strat:, 200 ml frisca lichida, 2 linguri de iaurt,, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 plic de gelatina(10 g)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna in forma circulara cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri, apoi se da la rece.

Pregatim un sirop din apa si sirop concentart de rodie,il punem la fiert si la primul clocot adaugam perlutele de tapioca. Amestecam continuu pana scade tot siropul si perlele devin incolore. Dam la o parte de pe foc, acoperim etans cu un capac sau farfurie, lasam sa se raceasca un pic, apoi adaugam peste blat. Dam din nou la frigider cca 30 minute.

Curatam fructele de kaki de coaja, le taiem feliute si dam la blender cu zaharul vanilat pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece si apoi o topim la bain marie pana devine lichida, fara a o fierbe si turnam in piureul de kaki, apoi turnam peste budinca de perle si dam la rece 30 minute.

Mixam frisca cu zaharul vanilat si iaurtul, apoi adaugam gelatina hidratata in apa rece si topita la baim marie. Turnam deasupra piureului de kaki. Decoram cu rodie si lasam peste noapte la rece.

Este un desert racoros, plin de culoare si foarte, foarte delicios!!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu caise

Tort cu caise

Blatul l-am facut urmand reteta de krem a la krem: albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Crema 1: 100 ml smantana dulce pentru frisca 250

15 voturi    10 comentarii
5h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 200 g biscuiti maruntiti
  • 125 g margarina topita
  • 100 g miez de nuca maruntit
  • prima umplutura:
  • un castronel de perle de tapioca
  • 300 ml sirop de rodie (fructele mici de rodie, curatate de pielita alba
  • se dau la blender
  • se strecoara si sucul lasat se fierbe cu zahar pana se leaga)
  • piureul de kaki:
  • 2 fructe de kaki date la blender cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina
  • ultimul strat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de iaurt,
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina(10 g)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cocos aromat
Cookie Settings