Blatul
Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul.
Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri.
Se pune la frigider pana pregatim crema.
Crema de branza
Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine.
Intr-un bol se amesteca bine branza mascarpone si branza crema cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena.
Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde.
Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.
Se pun cca 2/3 din crema peste blatul de piscoturi.
Se repartizeaza uniform pe crema capsunile feliate; se preseaza putin capsunile in crema.
Se adauga restul de crema si se uniformizeaza.
Se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Se orneaza dupa gust si imaginatie.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii