autor:

vera

» » Torturi

Cheesecake cu ciocolata gianduia

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
-pt baza de biscuite:, 200g biscuiti digestivi, 80g unt, 20g migdale prajite, -pt umplutura:, 250g ricotta, 250g philadelphia, 100g zahar, 3 oua, 1 zahar vanilat, 20g ciocolata gianduia(este o ciocolata cu crema de alune), -pt decor:migdale prajite sau ciocolata topita

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

pt baza de biscuite:
topim untul in microunde,si-l lasam la racit;
Intr-un mixer,robot de bucatarie unim biscuitii,migdalele prajite,faramitam,adaugam untul si amestecam totul bine;
Compozitia obtinuta o asezam pe fundul unei tavi de tort unsa si tapepata cu faina,presam cu dosul unei linguri si lasam tava in frigider pana la pregatirea umpluturii;
Umplutura:
Topim ciocolata gianduia,omogenizam bine si-o dam deoparte;
Intr-un bol amestecam ricotta cu phila delphia,zaharul,adaugam unul cate unul galbenusurile,omogenizam,vanilia,ciocolata topita,iar la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand cu multa grija;
Compozitia obtinuta o turnam pe baza de biscuiti,nivelam bine suprafata acesteia,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45-50 minute;
Cand s-a racit,il scoatem pe un platou,si introducem tortul in frigider pt cel putin 3 ore;
Dupa racire decoram tortul cu ciocolata topita,migdale prajite,sau cu inghetata;
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata gianduia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

CREMA: -Într-un vas se amestecă făina, amidonul, zahărul și cacaua. -Se adaugă puțin

59 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort rapid

Tort rapid

Se spala curata merele si se aseaza pe fundul vasului in care a fost in prealabil caramelizat zaharul. Se

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Multumesc de explicatie, uneori tastatura o ia razna.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Imi cer scuze a fost o greseala de tipar ricitta era ricotta,iar ciocolata gianduia este o ciocolata cu crema de alune,deci care contine alune macinate;

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    CRED CA E BUN, ARATA BINE, DAR NU STIU CUM E CIOCOLATA GIANDUIA SI CE ESTE RICITTA. AR FI BINE CAND FOLOSITI ALTI TERMENI DECAT CEI PE CARE II INTALNIM NOI SA SPUNETI DESPRE CE E VB, NU IA MULT TIMP CRED.

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • -pt baza de biscuite:
  • 200g biscuiti digestivi
  • 80g unt
  • 20g migdale prajite
  • -pt umplutura:
  • 250g ricotta
  • 250g philadelphia
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 20g ciocolata gianduia(este o ciocolata cu crema de alune)
  • -pt decor:migdale prajite sau ciocolata topita

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc de explicatie, uneori tastatura o ia razna.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Torturi

Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Dobos fara coacere Tort Dobos fara coacere

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de brânză