Cheesecake cu fructe de padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • - 250 gr faina
  • - 125 gr unt/margarina rece
  • - 125 gr zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingura rasa gris
  • Ingrediente pentru crema de branza
  • - 500 gr fructe de padure (congelate)
  • - 500 gr branza dulce/ricotta
  • - 200 gr crema de smantana/mascarpone
  • - 2 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 30 gr faina
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • - ½ lingurita rasa praf de copt
  • - 1 praf de sare

Mod de preparare

Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si punem si galbenusurile batute putin cu furculita. Continuam sa framantam pana ce aluatul se modeleaza usor, il infasuram in folie alimentara si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

In acest timp vom pregati umplutura. Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea, zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.

Scoatem aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem, dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina. Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin) si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.

Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute. Inainte de a servi acest cheesecake delicious, il lasam sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Inspiratie: Laura Adamache

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise