Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo)cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.
Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția.La fel procedam si cu biscuitii vanilati.
Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo,apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.
Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.
Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale,dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.
Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.
Pentru a prepara crema:
Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.
Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.
Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.
Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.
Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.
La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii