Cheesecake cu oreo si mure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu oreo si mure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crusta de biscuiti:
  • - Pentru o tava detasabila de 26 cms -
  • - 170 grame biscuiti din fulgi de ovaz;
  • - 15 grame fulgi de cocos maruntit;
  • - 35 grame fulgi de migdale maruntite;
  • - 25-30 grame miere;
  • - 60 grame unt topit (grasime 82%).
  • Ingrediente pentru crema de branza:
  • - 300 grame crema de branza Esquisa;
  • - 100 grame crema de branza Philadelphia;
  • - 230 ml frisca lichida;
  • - 1 lingurita zahar vanilat;
  • - 3 pachete biscuiti Oreo;
  • - 100 grame mure congelate.

Mod de preparare

Mod de pregatire crusta de biscuiti:

Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana se fac praf. Apoi se pun intr-un bol. Fulgii de cocos si de migdale se dau prin rasnita si apoi se amesteca cu biscuitii, cu untul topit si cu mierea. In functie de biscuiti, textura crustei poate deveni mai uscata sau mai moale. Adaugati mierea dupa cerinte, daca se obtine o textura prea uscata, adaugati mai multa miere (1-2 linguri), dar nu mai mult. In final trebuie sa obtineti o crusta usor de modelat intr-o tava. Am folosit o tava detasabila de 26 cms, daca vreti o crusta mai groasa, folositi o tava mai mica, important este sa modelati crusta doar pe fundul tavii, nu si pe marginea ei. Desi majoritatea retetelor spun ca modelarea se face cu degetele, eu am folosit o spatula mai mica din silicon, si pot sa pun ca si-a facut treaba uimitor de bine si de repede.

Pastrati crusta la frigider pentru 3 ore. Pregatiti intre timp crema de branza.

Pentru crema de branza: se bate frisca cu mixerul la viteza maxima pana devine voluminoasa. Se amesteca incet cu crema de branza si zaharul vanilat. Biscuitii Oreo se maruntesc cu un cutit si se adauga in crema. Pastrati cativa biscuiti si pentru decor. Se adauga si murele si se mai bat toate cu mixerul pentru inca 2 minute.

Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se pastreaza la frigider pentru 4-5 ore.

Dupa ce v-ati pierdut rabdarea asteptand sa se intareasca crema de branza, scoateti cheesecake-ul din tava si il asezati pe un platou. Decorati cu biscuiti Oreo si taiati usor, cu bagare de seama. N-o sa va opriti la prima felie, that's a promise!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise