Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • blat:
  • 150 g biscuiti,
  • 150 g miez de nuca maruntit si prajit,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 75 g unt
  • piure de kaki;
  • 100 ml frisca lichida ,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 2-3 fructe coapte de kaki,
  • un plic de gelatina(10g )
  • crema alba de frisca;150 ml frisca lichida,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 2 fructe de kiwi ,un plic de gelatina
  • crusta;o cescuta de zahar brun,
  • 200 g miez de nuca maruntit,
  • un ou

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit, cu ciocolata si untul topit, se omogenizeaza si se intinde in strat uniform, presand cu o lingura, in forma circulara cu inel detasabil.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu smantana. Fructele de kaki curatate de coaja se taie mai marunt, jumatate de fruct se taie cubulete mici. Bucatile mai mare se dau la blender si piureul se amesteca cu frisca batuta si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se omogenizeaza amestecul si se toarna deaupra blatului de biscuiti. Deasupra se presara jumatatea de fruct de kaki taiat cubulete mici. Se lasa 15 minute la rece.

Curatam de coaja fructele de kiwi si le taiem in cubulete.

Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat si se amesteca cu smantana si cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra piureului de kaki,se presara deasupra cubuletele de kiwi si se da la rece cateva ore.de preferat de seara pana dimineata

Crusta crocanta de nuci;Se caramelizeaza cescuta de zahar brun si cand devine lichid se adauga miezul de nuca si se da de pe foc.Se bate oul bine si se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuca amestecand repede si continuuu pana se incorporeaza oul batut.(oul are rolul de a inmuia crantul de zahar si de a se taia la portionarea prajituriii cu usurinta)

Se intinde crantzul cat este fierbinte deasupra prajiturii si presaram deasupra zahar brun( cu gramnula mai mare).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise