Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • blat:
  • 150 g biscuiti,
  • 150 g miez de nuca maruntit si prajit,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 75 g unt
  • piure de kaki;
  • 100 ml frisca lichida ,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 2-3 fructe coapte de kaki,
  • un plic de gelatina(10g )
  • crema alba de frisca;150 ml frisca lichida,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 2 fructe de kiwi ,un plic de gelatina
  • crusta;o cescuta de zahar brun,
  • 200 g miez de nuca maruntit,
  • un ou

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit, cu ciocolata si untul topit, se omogenizeaza si se intinde in strat uniform, presand cu o lingura, in forma circulara cu inel detasabil.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu smantana. Fructele de kaki curatate de coaja se taie mai marunt, jumatate de fruct se taie cubulete mici. Bucatile mai mare se dau la blender si piureul se amesteca cu frisca batuta si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se omogenizeaza amestecul si se toarna deaupra blatului de biscuiti. Deasupra se presara jumatatea de fruct de kaki taiat cubulete mici. Se lasa 15 minute la rece.

Curatam de coaja fructele de kiwi si le taiem in cubulete.

Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat si se amesteca cu smantana si cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra piureului de kaki,se presara deasupra cubuletele de kiwi si se da la rece cateva ore.de preferat de seara pana dimineata

Crusta crocanta de nuci;Se caramelizeaza cescuta de zahar brun si cand devine lichid se adauga miezul de nuca si se da de pe foc.Se bate oul bine si se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuca amestecand repede si continuuu pana se incorporeaza oul batut.(oul are rolul de a inmuia crantul de zahar si de a se taia la portionarea prajituriii cu usurinta)

Se intinde crantzul cat este fierbinte deasupra prajiturii si presaram deasupra zahar brun( cu gramnula mai mare).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise