Ingrediente
Pentru blat:, 275g biscuit petit beurre, 140g unt, , Pentru crema:, 500g crema de branza 20%grasime, 140g smantana, 250ml frisca lichida, 6 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic gelatina pudra, , Amestecul de fructe:, 4 tije rubarba-800g, 4 linguri zahar, 200ml apa, 1 plic zahar vanilat, 1 ½ lingura amidon de porumb, Pentru décor:, 8-10 capsuni proaspete
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
7 voturi
Mod de preparare
Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema de branza cu 4 linguri de zahar, ,smantana si vanilia.In continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu 2 linguri de zahar.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim rubarba.
Intr-un vas punem 2ooml apa,4 linguri zahar si zaharul vanilat,dupa care adaugam rubarba taiata in secmente de 2 cm.lasam la foc mic cca 10 minute,(pentru mai multa aroma si savoare,am adaugat si cateva capsuni taiate in doua)apoi punem fructele la scurs. Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste sucul pastrat si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat,se adauga bucatelele de rubarba.Se lasa sa se raceasca bine. Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.Pentru décor eu am pus si cateva capsuni proaspete.Combinatia de rubarba si capsuni este delicioasa.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Foarte bun!
husni (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Azi,am invatat ceva nou:se pot pune si fructe proaspete peste cheesecake. Un deliciu!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Delicioasã si aspectuasã!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Excelenta...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Arata grozav si cred ca a iesit si foarte gustoasa!