Cheesecake cu smochine

Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu smochine

Ingrediente

  • BLAT:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 60 g unt topit
  • CREMA:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida dulce
  • 5-6 smochine proaspete
  • 1 lingura zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos.

Se rastoarna intr-o forma de tort, se preseaza bine toata suprafata, astfel formandu-se blatul, apoi se lasa deoparte.

Smochinele spalate, taiate cubulete mai mari se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar si zeama de lamaie, apoi se amesteca usor pana se topeste zaharul dupa care se lasa deoparte

Branza se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, esenta de migdale, smochinele, iar la final se incorporeaza frisca batuta tare amestecand usor cu o spatula.

Se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate inelul de la forma, se pune pe un platou, se orneaza deasupra cu ciocolata topita si smochine, apoi se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise