Ingrediente
BLAT:, 250 g biscuiti digestivi, 60 g unt topit, CREMA:, 250 g mascarpone, 200 ml frisca lichida dulce, 5-6 smochine proaspete, 1 lingura zahar, zeama de la 1/2 lamaie, esenta de migdale
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Se rastoarna intr-o forma de tort, se preseaza bine toata suprafata, astfel formandu-se blatul, apoi se lasa deoparte.
Smochinele spalate, taiate cubulete mai mari se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahar si zeama de lamaie, apoi se amesteca usor pana se topeste zaharul dupa care se lasa deoparte
Branza se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, esenta de migdale, smochinele, iar la final se incorporeaza frisca batuta tare amestecand usor cu o spatula.
Se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate inelul de la forma, se pune pe un platou, se orneaza deasupra cu ciocolata topita si smochine, apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!