Cheesecake fara coacere cu caise

Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake fara coacere cu caise

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 120 gr biscuiti ci ovaz
  • 50 gr biscuiti fragezi cu macha si migdale(optional)
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema:
  • 250 gr crema de branza
  • 100 gr zahar alb
  • 4 caise bine coapte
  • 1 plic Agar Agar(5 gr)+50 ml apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru jeleul de deasupra:
  • 2 caise taiate marunt+2 linguri Din Agar agar-ul folosit la umplutura
  • 2 linguri zahar alb

Mod de preparare

Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru a roma. Nu este necesar sa-i folositi…

Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva pulsatii pana biscuitii se zdrobesc. Se adauga untul topit, laptele si se amesteca. Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil(18cm), unsa baza cu putin unt sau ulei. Se niveleaza cu lingura intr-un start uniform. Se da la rece pana este gata umplutura.

Pentru crema: fructele se taie in doua, se scot samburii. Se pun intr-un blender si se face un piure fin din fructe. Se pun fructele intr-o craticioara, se adauga zaharul si se pun pe flacara mica a aragazului. Se lasa 5 minute dupa ce compozitia a inceput sa fiarba. Agar agar-ul se pune la hidratat in apa pentru 5 minute. Dupa hidratatre se pune in craticioara in care fierbe piureul de caise. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si se amesteca constant in craticioara sa nu se prinda de fundul vasului. Lucram la flacara cea mai mica a aragazului. Se lasa sa se tempereze compozitia pana devine calduta. Oprim 2-3 linguri din piure pentru jeleul care vine pus deasupra.

Crema de branza se amesteca cu un tel tip para. De adata asta nu am folosit o branza de vaci asa cum fac atunci cand fac un cheesecake copt. Am folosit o crema foarte fina de crema de branza(se gaseste la Kaufland).

Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se amesteca frisca batuta cu crema de branza. Se adauga piureul de fructe, se amesteca cu telul pana ingredientele sunt incorporate. Se pune crema peste crusta scoasa din frigider. Se da tava cu cheesecake la frigider pentru 30 minute.

Pentru jeleu: cele 2 caise se taie cubulete cu cutitul. Se amesteca cu cele 2-3 linguri oprinte dinainte de la piure. Se adauga 1-2 linguri zahar si 2 linguri apa. Se amesteca pana zaharul este dizolvat. Se pune jeleul peste cheesecake si se distribuie uniform cu o lingura. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Se portioneaza si se serveste cu cei dragi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise