Chek marmorat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chek marmorat

Ingrediente

  • Pentru cele care nu va incumetati sa pregatiti cozonac va recomand un chek foarte bun:
  • 6-8 oua
  • 12-16 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 2linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri cacao
  • preferential nuci, stafide
  • 3-4 picaturi de rom

Mod de preparare

Se amesteca ouale intregi cu zaharul si se bat foarte bine cu mixarul pana se tripleaza(nu dureaza mult)

Se adauga zeama de lamaie si apa fiarta ,faina amestecata cu praful de copt,coaja rasa de lamaie si la sfarsit uleiul cate o lingura

Se imparte coca in 2 castroane si una se coloreaza cu cacao si se pune rom

Se tapeteaza o tava de cozonac cu ulei ,pesmet si faina si se toarna cu lingura alternativ:1 lingura coca alba,una coca maro si cand ajungeti la capatul tavii incepeti stratul al doilea cu cealalta culoare, astfel ca sa alterneze culoarea maro si culoarea alba.

Se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit in cca 45-50 min

Este foarte usor si delicios!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise