Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Ingrediente

  • - 2oo gr. piscoturi sampanie;
  • - 1 pachet brinza Philadelphia 250 gr.- la
  • temperatura camerei (sa fie moale!);
  • - 250 gr.plus 1 lingurita zahar tos, divizat;
  • - 2 lingurite vanilie extract sau zahar vanilat, 2 pli-
  • culete;
  • - 2 lingurite zeama de lamiie;
  • - 1 lingurita coaja rasa de lamiie (data pe razatoarea
  • cu gaurele mici);
  • - 500 ml frisca lichida;
  • - 750 gr (1 cutie mare) de visine pt umplutura
  • placinta* sau \"pie filling\" (*cine nu are poate
  • folosi compot cu visine in care se adauga 2 lingurite
  • de amidon; se pune pe foc mic doar sucul de la compot
  • in care s-a adaugat si dizolvat in prealabil amido-
  • nul; cind este legat ca o smintina, nu prea groasa,se
  • ia de pe foc,se pun visinile inapoi, se amesteca usor
  • se pune la frigider.

Mod de preparare

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul formei ca sa acoperea toata suprafata si de jur imprejurul inelului in interiorul formei, pe inaltime, ca un gardut,unul linga altul, fara spatii.

Intr-un castron mai mare se bate bine brinza,(folosim mixerul) cu 250 gr. zahar plus vanilia, dupa care se adauga zeama si coaja de lamiie si se mai amesteca putin pina se incorporeaza totul.

In alt castron, mai mic, se bate frisca lichida pina incepe sa se ingoase, adaugam restul de zahar, se bate bine pina frisca devine groasa, dar sa nu se faca unt.

Frisca se adauga in compozitia de brinza si se amesteca bine.Jumatate din aceasta compozitie se pune in forma de tort peste piscoturi, se intinde, se aranjeaza piscoturile ramase peste crema,(ca sa fie ca a 2-a felie de blat de tort) si se pune jumatatea cealalta de crema peste al 2-le rind de piscoturi. Deasupra se pune

compozitia de visine, se intinde usor pe toata suprafata. Se poate garnisi cu un virf de menta verde(optional). Se acopera si se pune la frigider peste noapte. (cine are rabdare!!!? atit de mult???). Numai inainte de a servi se scoate inelul de la forma de tort. Pare greu de executat, dar este ff usor. Ieftina, buna, nu trebuie coapta! Pofta buna!

Aproximativ 12 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise