Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul formei ca sa acoperea toata suprafata si de jur imprejurul inelului in interiorul formei, pe inaltime, ca un gardut,unul linga altul, fara spatii.
Intr-un castron mai mare se bate bine brinza,(folosim mixerul) cu 250 gr. zahar plus vanilia, dupa care se adauga zeama si coaja de lamiie si se mai amesteca putin pina se incorporeaza totul.
In alt castron, mai mic, se bate frisca lichida pina incepe sa se ingoase, adaugam restul de zahar, se bate bine pina frisca devine groasa, dar sa nu se faca unt.
Frisca se adauga in compozitia de brinza si se amesteca bine.Jumatate din aceasta compozitie se pune in forma de tort peste piscoturi, se intinde, se aranjeaza piscoturile ramase peste crema,(ca sa fie ca a 2-a felie de blat de tort) si se pune jumatatea cealalta de crema peste al 2-le rind de piscoturi. Deasupra se pune
compozitia de visine, se intinde usor pe toata suprafata. Se poate garnisi cu un virf de menta verde(optional). Se acopera si se pune la frigider peste noapte. (cine are rabdare!!!? atit de mult???). Numai inainte de a servi se scoate inelul de la forma de tort. Pare greu de executat, dar este ff usor. Ieftina, buna, nu trebuie coapta! Pofta buna!
Aproximativ 12 portii.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii