Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012
Ingrediente
500 gr faina, 25 gr drojdie, 1 lingurita zahar, putina apa calda, 1 lingura ulei, 1 ou, 200 ml lapte batut, sare, mac, 1 ou pentru uns
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
Mod de preparare
Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si apa calda - pentru a activa drojdia. Se framanta usor, iar cand s-a format o gramajoara de aluat se adauga laptele batut, oul, uleiul, sare dupa gust si se framanta pana aluatul nu se mai prinde de marginile vasului. Se lasa la odihna 50 minute. Cu mana unsa cu ulei formam chifle si le asezam in tava. Le ungem cu un ou batut si le presaram cu mac. Se mai lasa inca 30 de minute sa se odihneasca. Se coc in cuptor 30 minute la 200 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si mac" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate