autor:

mirey

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu lapte praf

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1 Kg faina,, 1 plic lapte praf(130g),, 50g drojdie,, sare si o lingurita de zahar, unt pentru uns tava

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina,se adauga laptele praf,sare,o lingurita de zahar si drojdia inmuiata in lapte.Se face un aluat care se lasa la crescut cam o ora. Se fac bile rotunde(cam 11-12 buc.)si se aseaza in tava unsa cu unt.Se coc cam 50-60 minute la foc mic.Daca dorim sa raman moi,cand le scoatem din cuptor le ungem, cat sunt fierbinti,cu un amestec de ulei si apa(in parti egale,cam jumatate de cescuta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte praf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca sarata

Pasca sarata

Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina

13 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu gem

Cornulete cu gem

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cred ca voi incerca, am ingredientele necesare, ma ispiteste reteta ta, Mirey.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate ! Ce fain arata, Mirey....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Ce bune si frumoase sunt!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ce frumos arata....felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      MMMmm ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg faina,
  • 1 plic lapte praf(130g),
  • 50g drojdie,
  • sare si o lingurita de zahar
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca voi incerca, am ingredientele necesare, ma ispiteste reteta ta, Mirey.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
paine pufoasa pufoasa
Cookie Settings