Ingrediente
Aluat, 250ml lapte, 1 ou +1 galbenus, 120ml ulei, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita sare, 900g faina alba (pt paine), 2 lingurite drojdie uscata, Glazura, 75g zahar, 2 linguri unt topit, 1 lingura miere de albine, 1 albus de ou
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
29 voturi
Mod de preparare
Cand ciclul s-a terminat, se rastoarna aluatul pe planseta usor presarata cu faina. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15’.
Impartim aluatul in 16 bucati (sau daca le dorim micute, in 24 bucati) si formama din fiecare cate o bila de aluat.
Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald si ferit de curenti, sa creasca aluatul inca 30’.
Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul, untul topit, mierea si albusul intr-un bol.
Cu acest amestec ungem chiflele crescute apoi le dam la cuptor, la 175* timp de 20-25’ sau pana se rumenesc.
Ps: Se pot unge cu miere in plus, dupa gust.
Pofta buna !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013
super bune...
kok miori (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013
Minunate ptr o gustare de sfarsit de saptamana
Nicoleta Serbulea , 14 octombrie 2013
bune dimineta ..la cafea
Paraschiva Ciobanu , 09 octombrie 2013
simbata probam sa vedem ce ese
Alexandru Gabriel , 09 octombrie 2013
nu avem masina de paine
Oana Anita , 08 octombrie 2013
da itradevar sut bune ca in reteta
Valeriu Nagacevschi , 08 octombrie 2013
Fără mașină de pâine nu se poate ?
Mihai Corvin , 08 octombrie 2013
superi tari lamicul dejun,cu ceaisi ou fiert si brinza
COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013
Asa ceva nu as rata!!!