autor:

tab1ta

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle umplute cu ciuperci si branza

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
Aluat:, 400 g faina alba, 280 ml apa calda, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita rasa zahar, 1 lingurita rasa sare, 1 lingura ulei, Umplutura:, 400 g ciuperci taiate din conserva, 50 g branza dulce, Pentru uns:, 1 ou, 5 linguri de mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea.
Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta.
Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul.
Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald pentru aproximativ o ora.
Intre timp se pregateste umplutura: Se taie ciupercile marunt si se pun intr-un bol, iar in alt bol se pune branza sfaramata.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa tapetata cu faina. Se pune faina si deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.
Cu o cana de diametru mai mare, se decupeaza forme rotunde.

Se pune in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza si o lingurita cu varf ciuperci.
Se strang marginile cercului la mijloc si se apasa cu degetele sa se lipeasca, apoi se formeaza cu mana bile si se aseza cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Se procedeaza la fel cu fiecare.
Se lasa bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute, apoi tava se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru aproximativ 20-25 minute.
Se bate oul si se amesteca cu 2-3 linguri de lapte.
Chiflele trebuie sa fie usor rumenite deasupra.
Se scot se ung cu ou cu ajutorul unei pensule, apoi se presara mac si se lasa pana se mai racoresc.
Se pot servi calde sau reci.
Inspiratie: Timea
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii

  • Andu Didi , 10 iulie 2014

    asta imi place

  • Cicilena Guta , 09 februarie 2014

    Nu se introduc in cuptor dupa ce se ung cu ou?

  • Vicky Wilde , 09 februarie 2014

    Foarte bune, dar de ce nu se mai pun la cuptor 4-5 min dupa ce se ung cu ou? sau sa unga inainte de a fi puse la copt?Unse si necopate nu mai au luciu apetisant...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina alba
  • 280 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 50 g branza dulce
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 5 linguri de mac

Raporteaza reteta

Retete
de tab1ta
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

171 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Wrap (lipie mexicana) cu spanac si cartofi

Wrap (lipie mexicana) cu spanac si cartofi

Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa. Cartofii se taie bucatele mai mici,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sandviciuri
Piure de telina si cartofi

Piure de telina si cartofi

Telina si cartofii se curata si se taie cubulete mici. Se fierb in lapte cu putina sare. Se

7 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pâine de casa