Chiftele cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftele cu sos de rosii

Ingrediente

  • Pt chiftele trebuie:
  • 500-700 g carne de vita
  • 7-9 cartofi miljoci
  • 3 lg de faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • ierburi
  • Pt sos trebuie:
  • - 4-5 linguri de ulei
  • - 1 ½ lingura de faina
  • - 500 ml de bulion de casa
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata,punem faina, pesmet,sare,piper,8 lg de ulei, ierburile,ouale si usturoiul.

Amestecam toate bine, apoi formam bilutele si intr-o tigaie incinsa cu ulei le punem si le prajim.

Sosul il facem astfel:

-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc. Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.

Servim chiftelele cu sos!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise