Se curăță și se fierb cartofii ca pentru piure. Se scurg și se zdrobesc, apoi se lasă puțin la răcit. Se adaugă brânza, gălbenușurile și 1 lingură de făină. Se fac biluțe din aluat, sau se dă forma lunguiață (vezi poza). În trei farfurii se pregătește făina, oul se bate (putem adăuga și albușurile rămase de la cele două gălbenușuri folosite la aluat) și pesmetul. Se dau crochetele prin făină, apoi prin ou, iar mai pe urmă prin pesmet.Se prăjesc în ulei încins până când capătă o culoare maro-aurie. Se scot și se lasă pe un prosop de hârtie la scurs.Se servesc cu orice fel de legume.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii