autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CHIFTELE DE DOVLECEI-APERITIV

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 1-2 cepe, usturoi, piper,, 1-2 legaturi marar, o legatura patrunjel, 2-3 oua, faina, pesmet, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

33 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se curata,si se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu sare si se storc bine de surplusul de zeama.Se adauga ceapa tocata , usturoiul zdrobit,verdeata tocata marunt,ouale, faina si pesmet cat sa se ingroase ,sa se poata forma chiftele .Se potrivesc de sare,piper , condimente. Se tine cam o ora compozitia la rece inainte de preparare.Se formeaza chiftele, se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Dupa ce se prajesc se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFTELE DE DOVLECEI-APERITIV" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Multumesc mult Lucia...

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Foarte gustoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ma bucur ca ti-au placut Stefana...

    • Stefana

      Stefana (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Foarte buneeee!!!!!!!!!!!!!!! Am facut ieri si azi....... nu mai sunt.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Multumesc mult si va asigur ca sunt delicioase...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • cely , 24 martie 2009

      O sa incerc si eu reteta, Cred ca sunt foarte bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

33 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1-2 cepe
  • usturoi
  • piper,
  • 1-2 legaturi marar
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult Lucia...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu legume