Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare.
Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat Heinner. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se prajesc in untura sau ulei, se scurg si se dau si ele prin masina de tocat Heinner, dupa care se amesteca, intr-un castron cu legumele, ouale, faina Gold Maya, branza, sare si piper dupa gust.
Se modeleaza chiftelutele.
Se tavalesc prin faina Gold Maya si se prajesc in untura incinsa.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Chiftele de legume cu ciuperci” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii