Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid.
Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine toate ingredientele.
Punem treptat cate o lingura de pesmet si omogenizam de fiecare data amestecul.
Asa ne vom da seama cat pesmet este necesar.
Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, dar trebuie sa fie omogena, sa putem forma chiftelele, fara a se separa ingredientele amestecate.
Eu m-am oprit la trei linguri, atat am considerat ca este necesar.
Formam chiftelele de forma unei mingi de pin pong, le tavalim prin pesmet si le asezam in forme de briose, sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
Trebuiesc rumenite frumos la suprafata, ca in interior se prepara destul de rapid.
Pentru sos, curatam usturoiul si il pisam bine, presarand sare peste el, apoi adaugam un praf de piper si iaurtul si omogenizam bine.
Servim chiftele calde sau reci, cu acest minunat sos.
TIPS
Pesmetul poate fi inlocuit cu faina sau miez de paine inmuiat in lapte si scurs bine. Eu prefer pesmetul, pentru ca are in amestec si drojdie uscata, iar chiftelele devin mai pufoase in timpul coacerii. Folosesc pesmet de la LIDL si asa am citit la ingrediente, ca are si un continut de drojdie uscata.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii