autor:

Deyu Andreea

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne

Chiftele in aluat de bere

Autor: Deyu Andreea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deyu Andreea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, cca. 450-500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 50 ml apa calduta, 1/2 lingurita de zahar, 50 ml ulei, 1/2 lingurita sare, 250 ml bere, Chiftele:, 500 g carne tocata de vita, 1 ou, 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, in plus: 1 ou pentru uns aluatul

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.

Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.

Aluat:

Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva.

Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.

Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.

Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.

Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.

Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.

Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aprox. 45-50 minute.

Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.

Se servesc cu mustar, ketchup, sau orice sosuri va plac...sau chiar simple...sunt divine! Le puteti pune in pachetul celor mici sau celor mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 3 comentarii

  • Daniela , 22 ianuarie 2021

    cantitatea de drojdie este corecta?? 25 g pt 500 g faina??

  • Deyu Andreea

    Deyu Andreea (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2016

    Violeta, chiftelele se coc foarte bine interiorul chiflelor, nu raman crude, daca la asta te referi. E un mod mai sanatos de a le pregati...si, dupa gustul meu, mult mai gustos.

  • violeta , 23 septembrie 2016

    Spune-mi te rog,sunt coapte chiftelele din chifle?Cu stima, Violeta

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • cca. 450-500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • in plus: 1 ou pentru uns aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de Deyu Andreea
Pancakes by Jamie Oliver

Pancakes by Jamie Oliver

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma. Intr-un bol separat

7 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci si crema ganache

Tort cu nuci si crema ganache

Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat

41 voturi    7 comentarii
3h
Torturi
Oua coapte in chifle

Oua coapte in chifle

Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior. Punem in fiecare chifla

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri pentru copii

Daniela

cantitatea de drojdie este corecta?? 25 g pt 500 g faina??

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
RULOURI DE FICATEI DE PASARE CU BACON